Voorbereiding

Tegen de tijd dat jullie dit lezen ben ik al weg of ga ik binnen twee dagen. Ondertussen heb ik al een verhaal geschreven ter leering (ahum) ende vermaeck. Fijn dat jullie me op afstand een beetje in de gaten houden, denk ik?

Het is nu een week of twee voordat ik op wereldreis ga. Er zijn er al velen die de landen hebben bezocht die ik ga bezoeken en of die een wereldreis hebben gemaakt. Voor mij is het de eerste keer dat ik een dergelijke reis onderneem. Ik heb wel voor langere perioden in het buitenland gezeten (Canada, Curaçao, Finland, Texel?), maar dat was voor stage of school. Natuurlijk ook een heel avontuur, maar dit is toch wat anders. Sommige mensen doen jaren over een reis als deze, sommige korter. Goed ik heb niet meer tijd, als ik het wel had, dan was ik zeker langer gegaan en wie weet wat de toekomst brengt.
Anyway het is toch best een gestress; Wat moet ik nog hebben? Wie moet ik nog gedag zeggen? Nog snel een biertje doen met verschillende mensen, de kat nog wegbrengen, heeft hij nog genoeg voer? Wat doe ik met mijn auto? Ik moet nog lenzen bij bestellen! Heeft er nog iemand tips? En tussendoor een keer of tig jezelf afvragen of je alles hebt en niets bent vergeten!
Ik denk dat ik nu een heel eind voorzien ben, wat ik niet heb zal ik onderweg wel ergens kopen en anders heb ik pech. Per slot van rekening heb ik er toch een dik jaar naar toe geleefd, gespaard, gerekend, tickets, visum, hostel, verzekering, vaccinaties zelfs Lowlands heb ik er voor opgeofferd en dat wil wat zeggen. Ach ja de voorbereiding zit er op en nu gaan!
Wat is de bedoeling? In ieder geval de wereld rond, even googlen wat is de omtrek van de wereld eigenlijk? Ach kijk aan 40.074 km. Nog even kijken of er verschil in zit door mijn route te laten berekenen, als het goed is wel want ik vlieg eerst naar London en daarna richting Bangkok. Even per vlucht en de hemelsbrede afstand googlen. 41.449 km hemelsbreed en niet meegeteld dat ik in Australië en Argentinië ook nog wat rondtrek……. Kloink!
Kan er dan nog wat gebeuren onderweg? Genoeg natuurlijk, het is geen vakantie naar de Heische Tip, nou ja… nee. Vliegtuigen missen of bijna missen, het zal niet de 1e keer zijn hahaha. Ziek worden? Dan hebben we natuurlijk nog altijd de vliegmaatschappijen. Ik vlieg met British Airways en Quantas. Laat die laatste nou de afgelopen weken veel in het nieuws zijn geweest. 90 jaar gevlogen en nog nooit iets gebeurd. Arjan gaat op pad en drie weken vantevoren moeten ze twee noodlandingen maken, wat een feest, wat een feest. Belangrijke vraag vlieg ik ook met zo’n joekel van een airbus (A380)? Jazekers van Singapore naar Sydney. Dat moet toch gruwelijk vet zijn om in zo’n kolosaal vliegtuig de lucht in te gaan (vliegend in het vliegtuig dan he, niet letterlijk als in ontploffen ofzo laat dat duidelijk zijn!) In Australië heb je natuurlijk nog allerlei fijne dieren zoals krokodillen, witte haaien, spinnen, slangen en koalaberen. In Brazilië moet je natuurlijk niet per ongeluk de verkeerde wijk inwandelen, want dan heb je blijkbaar ook een probleem. Ach ja, je moet natuurlijk niet overal constant bij stil gaan staan, want dan kun je net zo goed niet gaan.
 
Anyway het zal toch een spectaculaire reis worden. In totaal heb ik 7 vluchten die er als volgt uit zien:
- Amsterdam – London
- London – Bangkok
- Singapore – Sydney
- Sydney – Buenos Aires
- Rio de Janeiro – London
- London - Amsterdam

Dingen waar ik echt naar uitkijk? Allereerst natuurlijk dat ik Tom weer eens een keer zie. Daarnaast heb ik nooit niet zoveel met Azië gehad, maar ik ben nu toch wel erg benieuwd hoe het daar is en wat er te doen is. Misschien een fullmoon-, halfmoon-, blackmoon- prefullmoon-, preprefullmoon-, prehalfmoon-, preprehalfmoon, preblackmoon, prepreblackmoon-, afterfullmoon-, afterafterfullmoon-, afterhalfmoon, afterafterhalfmoon, afterblackmoon-, afterafterblackmoonparty meepikken. Duiken in Azië en Australië. Australië wordt natuurlijk vet, lekker ruig! De Iquazu watervallen, carnaval in Rio, nieuwjaar in Sydney, wie weet nog hiken in Patagonië? Het is wel allemaal gigantisch veel in een relatief korte tijd. We kijken wel waar we uitkomen. Niet teveel plannen ik krijg het nog druk genoeg.
Oh ja last but definitely not least dag winter, hallo zomer!! Heerlijk straks in de warme zonnestralen in een azuurblauwe zee springen, biertje erbij….;-) hehehe

Goed jullie weten nu een beetje wat de bedoeling is en wat ik ga uitvoeren. Ik houd jullie via deze site op de hoogte. Ik kan/ga natuurlijk niet alles vertellen anders heb ik niets meer te lullen als ik weer terug ben ;-). Toch zal er nog een hoop op deze site komen te staan. Ik was niet van plan om hele dagen achter de computer te kruipen om alles te beschrijven, maar ik ga ongetwijfeld hele lappen tekst hier neer zetten.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer