Soms wel en soms niet

En dan begint het nog te regenen ook! Pfff. Het is half 12, 12 uur snachts en ik lig buiten op het vliegveld van Goldcoast. Om half 11 moesten we uit de terminal, want het vliegveld ging sluiten. Om half 5 zijn we weer welkom om binnen een slaapplekje te vinden. Een Chinese familie, een meisje uit Taiwan, een gast uit Finland en ik brengen de nacht door op het vliegveld. De Chinese familie heeft hun vlucht gemist, net als het meisje uit Taiwan. De Finse jongen wacht op zijn vlucht naar Kuala Lumpur en ik op mijn vlucht naar Sydney. Die Finse jongen en ik hebben er zelf voor gekozen om de nacht door te brengen op het vliegveld. De Chinezen niet. Overigens erg aardige mensen. Dochter 1 woont in Essen (GER), Dochter 2 in Melbourne en vader en moeder in China. Samen op vakantie, samen weer even bij elkaar. De ouders mogen op het bankje pitten, de dochters praten wat met mij en het meisje uit Taiwan, de Finse jongen is zoals de Finnen zijn, gesloten en op zichzelf. Ik lig op de grond, van de zak vuile was heb ik een kussen gemaakt waarop ik kan zitten en mijn rugzak is mijn rugsteun. Om een uur of 2 maakt moeder Chinees me wakker en brengt me naar een bankje ergens onder een afdak en dat ligt stukken beter. Om 4.30 maakt ze me zelfs wakker om weer binnen te gaan liggen. Om 6.30 ga ik mezelf wat opfrissen op het invalidentoilet en neem ik afscheid van de Chinezen. Ik check in voor mijn vlucht naar Sydney. Helaas is er iets mis met de staartmotor en moeten we nog een half uur in het vliegtuig wachten voordat het probleem is opgelost. Gelukkig zit ik bij de nooduitgang en heb daardoor veel beenruimte. Beetje indutten en op den duur gaan we dan ook echt de lucht in.

Op naar Sydney voor de 3e keer. Vanuit Sydney vertrek ik met de trein (wonderbaarlijk goedkoop $7.80) naar Katoomba oftewel nationaal park The Blue Mountains. Na die nacht op het vliegveld met een verbrande rug, brandwonden op mijn borstkas die door het schuren van de rugzak op m'n buik weer open zijn gegaan, een trein in die overvol is (de scholen zijn weer begonnen), waarvan de airco kapot is en de deuren niet meer opengaan was het toch fijn om een paar uurtjes in een treinbank te liggen. The Blue Mountains: Prachtig, wat een geweldig park! Ik heb een enorm lange wandeling gemaakt. Onderweg nog een Nederlands meisje tegengekomen die een stuk meeliep. Prachtige watervalletjes, vergezichten, een oude mijnbouw, de drie gezusters, een paar reptielen en een blauwe kreeft (Yabba) gezien. Een dikke 6 uur rondgehuppeld met als finale the giant steps. Effkes een trapke op van 900 treden. Goeie god, ik heb wel eens ooit flink gezweet, maar nu was ik echt drijfnat. Het is wel grappig om te zien dat er mensen voorzichtig de trap afgaan, mij omhoog zien komen, zichzelf weer omdraaien en weer omhoog gaan. Anyway een prachtig gebied, waar enorm veel te zien en te bleven is.

De 2e keer dat ik terug ging naar Sydney kwam ik vanuit Alice Springs. Diezelfde dag heb ik en retourvlucht geboekt naar the Goldcoast en heb daar de bus genomen naar Byron Bay. Het meest oostelijke deel van Australie en surfersparadijs nummer 1, ja zelfs beter dan Surfers paradise, wat toch wel verdacht veel op Benidorm lijkt. Dat was toch wel een wereld van verschil, the outback en het kustgedeelte. Ik kwam in een hostel waar veel jonge mensen zaten en das logisch. Drinken, op het strand, beetje zwemmen, eten, slapen, drinken, zwemmen, naar het strand, surfen, drinken, slapen, eten, zwemmen, naar het strand, surfen, naar Nimbin, eten, drinken, strand, zwemmen, drinken, slapen, eten, drinken, zwemmen, slapen, strand, etc. etc. Oftewel het voelde een beetje als terug in Spanje toen ik nog jong was..... Maar uiteindelijk waren het wel allemaal leuke mensen en trok ik vooral op met een 30 jarige drummer uit Chilli, twee duitse meiden uit Stutgart en een Nederlands meisje uit Utrecht/Leeuwarden. Gezellig beetje BBQen, op het strand liggen (zwaar verbrande rug) bodyboarden ( de brandwonden staan op mijn borstkas) en uiteindelijk ook een surfles gehad (brandwond op mijn knie) van niemand minder dan de voormalig wereldkampioen (in de jaren 70). Ik had talent en moest de volgende dag maar terug komen, dan zou hij me nog wel meer leren. Ja mensen meteen de 1e les van the longboard naar een ...(kleinere)..board dat kunnen niet veel mensen zeggen. Het ging wonderbaarlijk goed en ik bleef meestal staan. Ik kan natuurlijk hele surflessen gaan volgen, maar dat heeft natuurlijk niet zoveel zin. Op de Aa kan je nu eenmaal niet surfen, maar goed leuk om een keer te proberen en te zien dat ik het nog kan ook!

Nimbin is een (voormalig) hippiedrop. Ontstaan vanuit een festival en de hippies zijn blijven hangen. Ik ben er niet geweest, ik had niet zoveel zin om zogenaamde hippies te zien, hasjkoekjes te eten en een joint naar binnen te werken. Een beetje ecologich verantwoord mogelijk te leven, kunst te maken en volgens mij vooral leven van de dagtrips die o.a. vanuit Byron Bay georganiseerd worden. En dat zijn er veel! De echte hippies vond ik in het park, verbitterd met een fles sterke drank in hun handen, schreeuwen naar andere verbitterde hippies en aborginals. Wat was onze droom ook al weer en waarom lukt het niet? Anyway Byron bay is leuk om een keer naar toe te gaan, een lesje surfen en niet al teveel doen. Zwemmen, op het strand liggen en af en toe een drankje te nuttigen. Net waar ik aan toe was, ongeveer. Ik kan nog een nacht hier blijven en morgenvroeg de bus pakken. Maar de 1e bus naar Goldcoast airport is $38,- en als ik hem nu neem is het maar $15,-, daarnaast hoef ik dan ook niet voor accomodatie te betalen. Ik kan natuurlijk gewoon op het vliegveld blijven pitten!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer