sexy

De Lonely planet zegt dat Brazilië het meest sexy land ter wereld is, of ze dat over Rio zegt weet ik eerlijk gezegd niet 100% zeker. Wat ik wel weet is dat iedereen met een bepaalde spanning naar Rio komt. Als je de Lonely Planet leest, de verhalen onderweg hoort of de site van MinBuZa er op na slaat dan wordt je bang om naar Rio te komen. Toeristen worden er gringo's genoemd en daar kwam ik 2 dagen, voordat ik naar huis kwam, pas achter. Iedereen begon in het Portugees tegen me en dacht dat ik een Braziliaan was. Dat is waarschijnlijk gunstig. De 1e dag durfde niemand een camera mee te nemen. "neem geen camera mee", "kom niet op het strand als de zon ondergaat", "loop in die, die, die, die en die wijk niet alleen over straat", aldus de Lonely Planet.

Na 1 dag heb ik mijn camera voortaan elke dag bij. Ik kom in Rio dan zal ik ook foto's maken! Ga eens tijdens carnaval van Rio de metro in. Een muur van mensen, zingen, dansen, gek doen. Een groot feest. savonds en snachts de blocospartys opzoeken, donkere steegjes en nachtclubs, eindigen op Ipanema of Copacabana beach. Overdag de jungle van Rio in. De volgende keer ga ik een Favelaparty bezoeken. De mensen in Rio zijn bijzonder aardig en een feest zoals carnaval in Rio is er niet!

Mijn reis zit er op, tijdens mijn laatste vlucht van London naar Amsterdam realiseer ik me dat de reis erop zit en een traan schiet in mijn ogen. Het was potverdomme een prachtreis; een wereldreis! De mensen, de culturen, de backpackers, de interessante verhalen en de prachtige natuur. Het was het allemaal waard, maar wat is het snel voorbij.

Na 261,45 uur in vervoersmiddelen te hebben gezeten waaronder 48 uur in het vliegtuig, 121.20 uur in de bus, 53.45 uur in de trein, 53 uur in de auto en 40 minuten op de ferry ben ik weer in Nederland. Ik heb ongeveer 64 prachtplekken op de wereld gezien of bezocht in 7 landen. Ik heb 10 keer de klok moeten verzetten en op 43 verschillende plaatsen geslapen, waaronder 1 keer op het vliegveld, 5 keer gekampeerd, 2 keer in het vliegtuig en 2 keer in de trein. 2 nachten heb ik in de jungle doorgebracht, 1 in een hotel, 3 keer heb ik bij iemand gelogeerd en ik heb in 1 hotel geslapen. De rest in hostels. Uiteindelijk heb ik 45 verschillende nationaliteiten ontmoet waaronder mensen uit Groenland, madagascar en iemand van de faroer eilanden.

Ik heb de Lonely planet overigens niet gebruikt, geef mij maar de Rough Guide. Als ik de Lonely Planet moet geloven dan durft er niemand naar Zuid-Amerika. Het enigste waar ik het met de Lonely Planet eens ben is dat Brazilië inderdaad het meest sexy land ter wereld is. Leuk dat jullie me gevolgd hebben, bedankt voor de reacties. Als je een keer zin hebt om wat foto's te komen kijken dan kom maar rustig langs voor een bak koffie, maar ik zal eerst een selectie maken. 4.000 foto's, dat trekt niemand ;-)

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer