rozegeur en manenschijn of niet?

Allereerst bedankt voor alle reacties, leuk om zo nu en dan wat te horen. Ik ben ondertussen in Krabi of ao nang aangekomen. Na twee nachttreinen en een dag in Bangkok was ik erg blij te arriveren. Eindelijk een douche! het was zo gigantisch heet en benauwd in Bangkok en dan geen accomocatie om even te douchen. Nou ja in Bangkok ben ik naar KhaoSan road gelopen, aangezien ik rond 6.30 in Bangkok was gearriveerd leek me dat wel een goede optie. Door chinatown gewandeld en na 1,5 uur khaosanroad bereikt. Jezus, het is meteen heet en dan die chinezen die smorgens al warm eten. Dat kon mijn maag nog niet af. Terug bij Nappark heb ik ontbeten en heb een braziliaanse soapdirector ontmoet. Met hem heb ik de dag doorgebracht en hij heeft me enkele tips voor in Brazilie gegeven. Erg handig natuurlijk. Als ik in Sao Paulo kom dan moet ik maar even contact opzoeken en dan weet hij wel waar ik moet zijn. Uiteraard ga ik proberen een gastrolletje te bemachtigen in zijn soap hahaha, dat zou een grap zijn.

Ik heb al veel interessante mensen ontmoet, een ierse investeerder die al een paar jaar in Thailand woont en alleen een ipad en een mob. tel nodig heeft. een deens eman die op zoek is naar mineralen in Groenland. Een duitse man die hetzelfde doet, maar dan in zuid afrika en op madagaskar woont.

Krabi dus, wat heb ik een spijt dat ik hier drie dagen heb geboekt. er sijn hier alleen maar families en stelletjes. Geen enkele backpaker te bekennen, nou ja bij de pier, ze gaan bijna allemaal naar PhiPhi of Phuket. En daar schijnt het toerisme nog erger te zijn. Niet dat, dat zo erg is, maar backpakend is het geen feestje om hier te zijn. Vandaag heb ik een scooter gehuurd, maar het regent pijpestelen hier en dus maar even een pauze genomen om een verhaaltje te schrijven. Morgen ga ik 4 eilanden bezoeken, waaronder het ieland waar ze James Bond hebben gefilmd (the man with the golden gun). Dan nog een nachtje slapen en dan heb ik nog een hele dag hier om... weet ik veel wat te doen. Om 16.00 uur wordt ik opgepikt en naar het station gebracht. om 0.30 vertrekt mijn trein dan naar Butterworth. Vanaf dan gaan we het anders doen. Ik boek niets meer vantevoren en ik zie wel. Dat zal soms betekenen dat ik uren met mijn rugzak moet ronddwalen, maar aan de andere kant volledige vrijheid en als het me ergsn niet bevalt dan ga ik weer verder. Kortom weer wat geleerd, niet teveel vooruit boeken. Ander puntje is de footprint die ik had gekocht, wat een onding, geef mij maar de lonely planet dat is stukken beter. Weer een puntje. Morgen wordt het schijnbaar ook weer baggerweer dus ik vermaak me hier stierlijk ;-)

Thailand is toch een land waar ik nog een keer terug kom. Alleen dan ga ik alleen naar het noorden en Laos en Cambodja doen. Die kant trekt me toch meer dan het zuiden. Benidorm zal jaloers zijn op plekken in het zuiden. Uiteraard zijn er best mooie plekken, maar ik mis een beetje hippiespirit hier en de prijzen liggen hier een stuk hoger dan in het noorden. Daarnaast sprak ik nog een frans meisje dat ook een soort van jungletour heeft gedaan, maar dan 1tje die nog niet zo ontdekt is. Een klein dorpje in het noorden en dan ga je snachts de jungle in. Je slaapt op een platform in een bom en kan wilde olifanten spotten. foto's maken wordt moeilijker. of die beesten schrikken en galopperen weg of ze worden boos en dan heb je een probleem. Bij olifanten is dat misschien nog wel te doen. Ik heb immers nog nooit een olifant in een boom zien klimmen, maar er lopen ook beren en tijgers rond.

Anyway het begint op te drogen en morgen wordt het weer beter en dat is wel fijn als je in een boot op de zee zit.

cheers!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer