Possums

Melbourne is een zwaar relaxte stad, ik heb veel mensen ontmoet en veel dingen gedaan/gezien. Gratis dingen zijn altijd goed en ik heb nogal wat tips gehad van een kiwi die van dakloos naar profpokerspeler is gegaan. Nou ja Profpokerspeler is een groot woord, hij kan er net van rond komen, maar wat een verhaal. Dakloos geworden in Kopenhagen, via via een trein naar Berlijn kunnen regelen, terecht gekomen in een motorbende, zijn laptop als onderpand afgegeven bij een studioeigenaar (Rammstein studio) voor een trommel, een vuurspuwer/jongleur leren kennen en samen op straat muziek maken, kunstgalerieopeningen afstruinen voor gratis drank en eten. De flessen verzamelen voor geld en s'ochtends een willekeurig hostel binnenlopen, net doen of je gast bent en ontbijten maar. Uiteindelijk zijn vlucht naar Nieuw Zeeland kunnen betalen en het pokerwereldje binnengerold. Anyway ik ben lid geworden van de bibliotheek van melbourne (gratis internet ;-)), bijna gepakt met zwartrijden en museums afgelopen. Erg leuk, maar het werd tijd om Melbourne te verlaten en dus op naar the Great Ocean Road. Schitterend wat een omgeving, prachtig weer, vergezichten, de oceaan, regenwouden en kleine dorpjes. De eerste dag was prachtig. Ik had samen met een duits meisje een auto gehuurd en we zijn op pad gegaan. Links rijden went vrij snel, hoewel ik twee keer in de fout ben gegaan. Het gebruik van de richtingaanwijzer is lastiger en dus gingen de ruitenwissers regelmatig aan.

Door overvloedige regenval van de laatste dagen was er een stuk van de GOR afgesloten en moesten we een omweg volgen. Ik weet niet wat mooier is de GOR of de omweg. Wow! Weggetjes waar je maximaal 40 km/u kunt met bochten die scherp langs de afgronden gingen en veel bomen. Daarna werd het tijd om een plekje te vinden voor een overnachting in Apollo bay (de 2e nacht overigens ook daar blijven pitten). Een klein hostel met veel karakter. Kakatoos die overal rondvlogen en twee katten die motten en krekels vingen. De 2e dag was het een groot waterballet. We begonnen bij de 12 apostels, maar al snel zijn we naar een dorpje gereden en zijn daar een paar uur blijven hangen. Met bakken kwam het uit de lucht. Uiteindelijk wel de GOR afgereden en alles zo'n beetje gezien. De volgende dag weer terug via de omweg, want de weg was nog steeds afgesloten. Takken, landslides, water, vallende rotsen, prachtig! Ik hoop dat er geen ongelukken zijn gebeurd, maar als ik sommige mensen zo zag rondscheuren dan kan het haast niet anders, maar goed.

Aangekomen in Melbourne heb ik Karolin op de trein naar het vliegveld gezet. Ze moest naar Brisbane omdat haar vlucht naar Duitsland vanaf daar weer vertrekt. Natuurlijk een hoop commotie want Brisbane staat onder water. Maar het is allemaal goed gekomen. In Melbourne nog wat rondgelopen, de Australian open staat op het punt te beginnen en dat merk je aan de accomodatieprijzen. Ik had daar geens last van want de volgende dag zou mijn trein richting Adelaide vertrekken. Nog een biertje gedaan met Steve en nog wat possums op de foto gezet (buidelratten?). Ja ik heb ze gezien, koala's, kangaroo's (of wallabees), vossen, vlinders, kakatoos en dus ook possums. Ik vind die laatste beesten eigenlijk nog het leukste. Een koala ziet er grappig uit, maar die dingen slapen 22 uur per dag. Ze worden een keer wakker, krabben wat aan hun reet en vallen tijdens het krabben weer in slaap? Anyway gisteren dus de trein gepakt naar Adelaide en het bevalt me nu al hier. Een leuk splinternieuw hostel met leuke mensen, de tour down under begint hier vandaag en ik heb genoten van de treinreis. Zeer afwisselende landschappen, dorpjes die passen in je hand (waar heb ik dat meer gehoord) en akkers/weiden die zo groot zijn als het totale grondbezit van een Nederlandse boer. Echt wat ik in Canada heb gezien is niets bij die boeren hier.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer