Opgelicht?

Een hele dag in Bangkok rondgereden in een tuktuk. Tjonge en dat voor 10 baht. De dag erna kunnen we een hele dag rondrijden in zo'n ding voor 5 baht (40 baht is ongeveer 1 euro). Zijn we opgelicht of niet? Ach we hebben hem 20 gegeven, hij blij, wij blij. Op zich best grappig zo'n tutuk, maar je hebt geen idee waar je ergens bent. Je kan namelijk niets zien. Het dak is te laag en dus kun je alleen naar het asfalt kijken en het verkeer om je heen.

Gisteren zijn we rond gaan wandelen en dat was best okay. Op zich wel heet en ik merk dat de jetlag begint te werken. Mijn god wat ben ik misselijk. Maar goed dat gaat met golven en gedurende dag gaat het steeds beter. Hoe moet dat wel niet zijn als ik naar argenitinie ga?

Wat hebben we gezien? Budha's, tempels, budha's en nog meer tempels. De budha's worden steeds groter en de tempels natuurlijk ook. De staande budha, de zittende budha, de liggende budha. Hij doet van alles en later wordt ons uitgelegd dat Budha een mens was. En mensen moeten slapen, eten, zitten, poepen, lopen enz. Budha dus ook. Een gast van de TAT (thais toerisme label, zeg maar de anwb van thailand) vertelde ons van alles en wist ook te vertellen dat ik uit het jaar van de slang en de draak kom. Sterker, hij wist binnen 10 seconden dat ik op een zaterdag was geboren. Hij vroeg me of ik overdag was geboren of 'savonds. Ik wist het niet, volgens mij 'savonds. Dat was goed, als ik overdag was geboren zou ik een klootzak zijn? Hahaha. Anyway we hebben een biertje gedaan in zijn bar, die hij samen met een paar engelsen runt.

Daarvoor zijn we nog naar een park gegaan en voordat we het wisten moesten we mee hoelahoepen en voetballen. Erg leuk, wat een aardig volk die thaise mensen. Het eindigde met een dans waar iedereen zo'n beetje aan meedeet. Gisteravond met een amerikaan (serieus zijn naam is Trevor Titman mwhoewhawhahahaha), fransman, engelsman, thaise, maleisische en duitse mensen bier wezen drinken. Het was laat geworden en ik kreeg nogal wat shotjes thaise wishkey aangeboden. Shotjes zijn nooit goed.....

Plannen voor de komende dagen?

Vanavond neem ik de nachtbus naar chiang mai. Ik ontmoet morgenmiddag Dani weer, die een nachttrein heeft. Deze trein was blijkbaar vol zodat ik de bus moet nemen. Ik ben benieuwd. Ik verblijf 2 nachten in chiang mai en ga dan 3 dagen door de jungle. Ja ze hebben er van alles, tijgers, olifanten, slangen enz. Ik vroeg dus aan die thaise TAT gast, wat je moet doen als je een tijger tegenkomt? In zijn ogen kijken en in jezelf zeggen. “Rustig aan, ik kom hier alleen om je te bekijken. Ik heb respect voor jou, heb respect voor mij en we gaan ieder onze eigen weg.” ik denk wel dat, dat gaat lukken...

Na de jungle tocht neem ik de nachttrein terug naar Bangkok en de volgende nacht heb ik een nachttrein naar Krabi. Ik verblijf daar 3 dagen in een bungalow en neem dan de trein naar Maleisie. Zoals je leest heb ik al een aardig plan gemaakt hier. In maleisie moet ik even verder kijken wat ik ga doen, maar ik ben dan alweer een heel eind aan het einde van de tijd die ik in azie heb. Waarschijnlijk wordt het dan ook 2 nachten kuala lumpur en 2 nachten singapore. Ik heb wel tips gekregen van een maleisische om naar een paar eilanden te gaan en daar te gaan duiken. Misschien doe ik dat wel. Alleen ben ik mijn duikpas kwijt. Ach ook die kun je hier kopen. Net als diploma's, rijbewijzen, perskaarten enz.

Afdingen lukt me nog niet zo goed, maar al doende leert men. Ik heb trouwens een 2e hands lonely planet gekocht. Erg handig! Verder heb ik gisteren nog een thaise massage gehad. Oh dat was lekker, goeiendag ze gaan op je staan en breken, kraken, duwen, persen alle lichaamsdelen kanten op waar ze normaal niet naar toe gaan. Een beetje vreemd, maar heel, heel erg lekker.

Ik denk dat ik ook maar eens een schrift of iets dergelijks ga aanschaffen. Ik merk dat ik van alles door elkaar aan het schrijven ben en dat ik nog veel meer verhalen niet heb beschreven. Het zou jammer zijn als ik alles zou vergeten. Kort snelle versie van de hele dag gisteren:

 • opstaan

 • ontbijt

 • tat, reis verder plannen.

 • Tempels, budha's, tempels, budha's (golden mount, reclining budha, paleis)

 • allerlei straten (het grappige is dat het lijkt of elke straat een functie heeft. Er is een straat waar ze alleen maar hout bewerken, een straat met alleen maar garages, wasserettes, muziekwinkels, juweliers etc heel apart)

 • heel veel gelopen en wildlife gezien (ratten, katten, honden, ghekko's, maar bijna geen vogels)

 • park

 • eten (85 baht 2 personen eten en drinken)

 • thaise massage

 • hostel

 • bar

 • slapen

Laatste puntje dat ik nog kwijt wil: smog. Godsamme, ik ben blij dat ik niet in Bangkok woon. Ken je het als er veel stof in de lucht is en je krijgt (sorry for that) zwarte snot. Zo is het hier ook. Ik denk dat het voor een groot deel aan alle scooters ligt die hier rondrijden. Tweetakt is zwaar vervuilend in vergelijking met viertakt motors (verbrandingsysteem). Soms komt er een brommer voorbij, waar de blauwe rook uitwalmt en die blijft ook echt hangen. Verschrikkelijk, de stank, de benauwdheid. De zon komt er niet meer door. Bangkok is okay, maar na 3 a 4 dagen heb je het hier echt wel gehad. Tijd voor wat anders. Jungle, strand, rijstvelden we gaan het buitengebied verkennen ;-)

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer