Off to Colombia!

Panama city wat een stad! De stad is mooi, het kanaal interessant, maar een beetje saai en het stappen is goed. Alleen gaan alle clubs hier om 3 uur dicht. Voor 25 cent met diablo rocho (de bus) door de stad en taxis zijn ook zeer betaalbaar. We hebben nog een bus van Panama City naar Colon gepakt om daar de trein weer terug te pakken. Via de kanaalroute door de jungle in een zeer luxe trein. Erg leuk en relaxed. Het weer is heet en in de avond begint het benauwder te worden. Ondertussen hebben we best lang moeten wachten voordat we de boot naar Colombia konden pakken, maar het is gelukt. Het grootste deeel van de carnaval zullen we hierdoor wel missen, maar dat is niet zo erg. Als het goed is komen we maandag aan in Cartagena. Dan kunnen we nog een stukje carnaval meepakken alvorens ik mijn reismaten achterlaat en de jungle in ga. We hebben nog een gast ontmoet die vanuit Colombia in Panama is gekomen en hij had erg goede verhalen over Colombia, inclusief het parasailen in San Gil en de Escobar tour in Medellin. Ik heb erg veel zin om naar Colombia te gaan. Mijn Spaans is weer ietskes beter geworden, maar het blijft wat behelpen. Ik denk dat ik toch een keer heel lang in een spaanstalig land moet zijn om het goed onder de knie te krijgen, en uiteraard lessen volgen.

Costa Rica is erg vriendelijk en er zijn leuke en aardige mensen, van Panama wordt gezegd dat, dat minder is, maar dat heb ik toch anders ervaren. Ook hier vriendelijke mensen. Wel meer bewakers op straat en meer wapens. Twee keer een motor voorbij zien crossen met een gast achterop die een dikke shotgun in zijn klauwen had. Waarschijnlijk iemand belangrijks beschermen die in de auto zat. Ook bij de supermarkt gebeurde zoiets. De bewaker blies op zijn fluitj en de deuren werden verder open gemaakt. Hij pakt zijn revolver uit zijn holster en steekt deze in zijn broekzak (ik hoop voor hem dat hij de veiligheidspal er op laat zitten voordat hij zichzelf in zijn voet schiet, maar dat terzijde). Dan komt de bus er aan, geldtransport. Bij het aankomen springen er drie mannen uit, 1 man gaat de supermarkt binnen, de andere twee hebben een shotgun en bewaken de hap. Het ziet er indrukwekkend uit en ik volg het een beetje. De bewakers letten uiteraard op mij. Een rare Gringo die bewakers staat aan te gapen. Ik besluit dan ook maar om rustig door te lopen. Lijkt me het verstandigste.

Ondertussen zijn we alweer in Portobelo en we hebben gisteren de kapitein en zijn vrouw ontmoet. Twee aardige colombianen die goed engels kennen, wat wel handig is. Verder zitten er twee Israeli bij ons op de boot en nog 2 andere gasten. Op zich wel een leuke groep, maar iedereen denkt hetzelfde.... no chickas ... Ach ja nog een dag of 5 en we zitten in Colombia!!!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer