Moslims, Motteballen, Misselijk, Monnik

Zuid Thailand, massatoerisme, leuk voor de stelletjes en de families, maar niet voor de backpaker. Tenminste het stuk dat ik ben geweest en het feit dat ik vantevoren een accomodatie had geboekt. Dat laatste doe ik ondertussen niet meer en dat bevalt me goed. Ik heb een 4 eilanden tour gedaan en dat was op zich prima, waarre het niet dat de dag begon met regen. Ik had het koud en had geen zin om in het water te gaan, hoewel het water warmer was dan de lucht. Een boot vol moslimkinderen dacht daar anders over en hadden de grootste pret. Toen ze uit het water kwamen wilden ze allemaal met mij op de foto. Jammer dat ik daar zelf geen foto van heb, maar erg leuk om mee te maken. Nog wat gesnorkeld, gezwommen en in de zon gelegen (op den duur kwam hij tevoorschijn). Het mag dan wel sneeuwen en vriezen in Nederland, maar hier valt verdomd veel regen voor de tijd van het jaar.  Jullie mogen dus best wat medelijden hebben met mij... warm en benauwd en af en toe zon pfff.

om 16.00 uur werd ik opgehaald bij mijn bungalow en warempel daar waren meer backpakers. Tevens ontmoette ik een meiske uit Engeland die me nog even kwam vertellen waar ze allemaal zaten, bedankt dat had ik nodig op de laatste dag in Krabi. Ach ja we hebben mooi kunnen uitrusten en zijn weer fit om verder te gaan. 24 uur later was ik na een vermoeiende reis en lang wachten in Butterworth. Bij de grens ging het vrij snel en ik kreeg een stempel in mijn paspoort. Ik moest wel even mijn tas uitladen. Toen ze zagen dat er wel erg veel in zat mocht ik alles weer inpakken. Tot zover de angstige ogenblikken bij de grensstreek, want volgens de lonely planet en de footprint vinden er geregeld terroristische aanslagen plaats. Ik ga er van uit dat dat een fabel is en bangmakerij vanuit de maatschappij, regering, media of grote bedrijven. Zoals je leest zijn er nogal wat hippieinvloeden hier en had ik in Kuala Lumpur een schitterende filosoferende discussie met een ier en een schot over politiek, de maatschappij en de economie. Super interessant, maar daarover misschien later meer.

In butterworth probeerde een taxichauffeur mij en Flabio (esp) 40 ringit de man af te troggelen en gaf aan dat de ferry 90 ringit koste. Op de ferry aangekomen betaalde we 1,20 en waren we binnen no time in Georgetown (Penang). Jammer dat ik hier maar 1 nacht kon blijven, hoewel...

We sliepen in een leuk hostel op love lane en Flabio en ik besloten wat te gaan eten in Little India. Mooi op straat bananebladeren met rijst en noedels en nog wat snacks. Daarna een beetje rondgelopen, een biertje gedronken waarna ik behoorlijk misselijk begon te worden en dus ben ik maar terug gegaan naar het hostel. Vlak daarvoor hield ik het niet meer en alles kwam eruit, dacht ik aldus. Het ging wel weer en ik hield me een beetje koest. Nadat de eigenaresses gingen koken en die geur zich vermengde met de geur van de tien miljoen motteballen die ze daar hadden liggen besloot ik op naar de dorm te gaan. Ik kreeg nog een pilletje van een francaise en probeerde te gaan slapen. Later die nacht moest ik nog 2 keer op tijd bij de wc zijn anders had mijn benedenbuurman een probleem en ik misschien ook wel.

De volgende dag naar Kuala Lumpur met Flabio, die halverwege eruit ging omdat hij zin had om naar de Cameron Highlands te gaan, en een francaise (ik ben haar naam even kwijt).

In KL aangekomen zochten we het meest dodgy hostel uit wat er was (Le Village) om er te slapen. Ik moet zeggen je weet niet wat je ziet als je binnenkomt, maar het heeft karakter en de mensen die er verblijven (incl. die ier en schot) ook. In Chinatown kwam ik een andere ier (Dylan) tegen, die ik al eerder had ontmoet. Het was zijn laatste nacht in KL, de dag erna zou zijn schip vanuit Singapore vertrekken naar Australie en dan was het hem gelukt. Vanuit Ierland naar Australie zonder een vliegtuig te gebruiken. Superreis als je het mij vraagt, via Irak, iran de stannen in (oezbekistan, turkmenistan etc.) Mooie verhalen. Ik weet ook niet wat hier nu mooier aan is, de dingen die je ziet, de locals die je spreekt of de verhalen van de reizigers. De combinatie maakt het schitterend.

In KL heb ik natuurlijk de petronastowers gezien (indrukkwekkend -> foto van maken -> gaan). Ook ben in de KL tower geweest om nog wat foto's van KL te maken. En dus heb ik heel KL in een uur gezien. Gelukkig was er nog dat laatste restje jungle aan de voet van de KL tower. De laatste 10 hectare regenwoud van de stad. Mooi apen en insecten en planten en bomen waar bordjes aanhangen. Schitterend.

Eten deden we in chinatown voor een gemiddelde prijs van 2 euro met drinken erbij. Overnachten tussen de 2 en 4 euro per nacht. Bier daarentegen... goedkoopste blikje in een indische supermarkt 6,50 (1,65) duurste in een bar 21 ringit (5.15 euro). Wat dat betreft, ja bier is hier duur. Na de tweede nacht in KL en een hele interessante avond (waarom gaan we geen gratis voedsel telen, geven we het land terug aan de mensen, waarom betalen we voor water; moeten we dadelijk ook voor lucht gaan betalen, alle energie komt van de zon, behalve kinetische energie, maar daarvoor hebben we een mineraal nodig dat niet recyclebaar is, waarom gaan en komen politici altijd van grote bedrijven, dus wie heeft de macht) heb ik de bus naar melaka genomen.

Melaka staat op de unsecolijst en dat komt onder andere omdat er portugezen hebben gezeten die verjaagd zijn door onze VOC en wij daar een kerk en een stadthuys hebben gebouwd. Bij aankomst bleek het weer eens een grote kermis te zijn. God daar kunnen ze hier wat van. Overal lichtjes, riksja's met grote boxen, rondvaartboten, overal posters en banners. Tot zover de cultural herritage. Terwijl ik een foto aan het maken was komt er een chinese monnik op me af. Monniken zitten hier overal (chinese, budhistische, bosmonniken etc). Ik moest iets anpakken en ik kreeg meteen een armbandje om, daarna moest ik iets in een boekje schrijven en of ik ook even iets wilde doneren. Nu zijn hier veel monniken aan het bedelen en dat is niet zo erg, als je nee zegt dan is het nee. Ik wil best wat aan de monniken geven, maar niet aan zo'n agressieve schijtmonnik. Ik vraag me trouwens af of hij wel echt een monnik was. Ik schreef iets in dat boekje en moest dus een donatie doen. Ik denk nou 5 ringit is okay, maar ik was zo verrast door zijn agressieve aanpak (snel en dominant), hij griste met zijn eigen smerige poten in mijn portomonee en hij had 30 ringit te pakken. Foep en weg was hij. En dan bedoel ik ook echt weg. Ik weet niet waar hij naar toe is gegaan en ik vraag me af wat de maleisische politie zou doen als je een monnik op zijn gezicht zou slaan. Ik had daar gisterenavond nog over nagedacht en kwam tot de conclusie dat het maar goed is dat ik dat niet had gedaan, hoewel ik nog steeds pissed ben. Maar kom je ooit in melaka en er schiet een monnik naar je toe sla hem dan direct op zijn gezicht en doe hem de groeten van me.

Klote is natuurlijk dat, dat incident je hele denken over melaka veranderd. Hoewel ik een paar superaardige locals en een shri Lankaan heb ontmoet (lucky). Ik heb veel met hem gepraat, hij heeft in saudie arabie en in dubai gewerkt, en samen met hem heb ik bij een indische standje gegeten. Dat maakt het allemaal weer wat beter.

Nou helaas geen foto's, nou ja helaas al die foto's van gebouwen e.d. dat is toch niet echt boeiend. Next stop Singapore 2 night and then off to Sydney. Voelt als een soort van naar huis gaan omdat ik daar een slaapplek heb, Tom weer ga zien en nog wat mensen ga ontmoeten. Dan waarschijnlijk weer wat meer actiefoto's.

Wat de ladyboys betreft, nee die ben ik gelukkig niet tegengekomen. Er schijnt in Thailand een stad te zijn (ik dacht Pattaya) waar 30.000 tot 40.000 prostituees en ladyboys rondlopen. Can you imagine, heel veghel of boxtel vol hoeren! Wat ik wel ben tegengekomen, en dat is echt te triest voor woorden, in Krabi hebben ze ook zo'n hoerenstraatje. Ik dacht kom laat ik er eens een wandelingetje door maken. De eerste de beste prostituee trekt me naar binnen en vraagt of zij met mij mee mag naar m'n bungalow. Nee dus, een potje poolen dan? nee, ook niet. Uiteindelijk heb ik daar samen met die prostituee 4 op een rij gespeeld. Ik moet zeggen ze is daar erg goed in. Toen ze merkte dat ik toch geen interesse had is ze weer gegaan en dacht ik, kom ik ga pitten. Op dat moment komt er een thais meisje naar me toe en vraagt "sir you like 14 year old"? Ik zeg "WHAT"? You're 14 and a prostitute? PPff, nou een hele discussie gehad met veschillende mensen daar en toen leek het me helemaal beter om te gaan. Niet normaal, ik weet niet of het in hun cultuur zit of dat het westerse sextoerisme dit op hun geweten heeft, maar het is toch verschrikkelijk!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer