kwijt

Het knarst, schuurt, groeit en knalt. De gletsjer Perito Moreno, de snelstgroeiende gletsjer ter wereld. Goeiendag wat een gevaart. 60 meter torent het ding boven het water uit, als er broken ijs afvallen lijkt het alsof er een kanon afgaat. Vanaf een afstandje ziet het eruit of er een ijsblokje in het water valt, maar het kan goed een blokje zijn van 20 kubieke meter. Hij heeft een enorme aantrekkingskracht en het blijft boeien om er naar te kijken. Tegelijkertijd voel je de kou van het ding. Het weer is deze dag niet zo geweldig en eindelijk kon ik mijn longsleeve t-shirts uit de kast halen.

Verdomme één heb ik laten liggen in het hostel in El Chaltén. Mmmm dat maakt het totaal op twee. Één shirt ligt waarschijnlijk in Alice Springs, waar ik op Australiaday alles heb moeten wassen omdat er bedbugs waren gesignaleerd in onze kamer. Dan waait er nog ergens een handdoek van mij in the Blue Mountains en één heeft een spaanse meid meegenomen. Ach ja, als dat alles is dan valt het mee, maar nu ligt al mijn bagage in Buenos Aires. Gisteren zijn we (2 zwitsers en ik) van El Calafaté naar Buenos Aires gevlogen en vandaag naar Iguazu. De piloot vondt het beter om wat extra brandstof mee te nemen vanwege het slechte weer en wat (dik 65%) bagage achter te laten. Het zal wel goed komen denk ik.

De zwitsers heb ik in el Bariloche ontmoet waar ik na een busreis van 22 uur (2x pech onderweg, van bus moeten verwisselen, drugscontrole) aankwam. De eerste avond hebben we met een behoorlijke groep wat Bols vodka naar binnen gewerkt en zijn we op stap geweest. De volgende dag keken we de foto´s terug en toen wisten we weer ongeveer hoe het was geweest en wie erbij was. Kortom erg gezellig en we besloten om samen verder te reizen. Na twee dagen mountainbiken, snapten we waarom al die nazi´s hier gingen wonen. Wat een fantastische omgeving!

Na Bariloche zijn we naar el Bolson gegaan, misschien wel mijn favorietste plek. Zeer relaxed. Vandaar  richting Perito Moreno en naar de cuevas los manos geweest en weer verder met de bus over ruta 40. Patagonie wat een plek! één telefoon per dorp dat soort zaken, schitterend. Ruta 40 is nu nog voor het grootste gedeelte onverhard en daarom ben je dik 2 dagen met de bus onderweg. Ze zijn de weg wel aan het verharden, wat de achtbaanrit waarschijnlijk een stuk beter maakt. Nog wat dieren gezien en uiteindelijk aangekomen in El Chaltén. Ook een prachtige plek. 2 dagen een flinke trekking gemaakt (mount Fitz Roy) door nogal onherbergzaam gebied, maar prachtig! Uiteindelijk dus naar El Calafate waar we naar de gletsjer zijn gegaan. Nog bijna een handje geschud met el presidente, maar ze wilde denk ik voor het eten in Buenos Aires zijn en haar vliegtuig vertrok iets voor de onze.

Het is een nogal ingekort verhal wat waarschijnlijk toch weer lang is, maar goed ik moet ook nog wat te vertellen hebben als ik weer terug kom (zucht).

Tenslotte zou ik graag nog wat foto´s op de site willen zetten, maar ook hier kan ik weer geen memorystick inpluggen. Laten we hopen dat het in Sao Paulo lukt. Er zitten enkele fraaie exemplaren tussen al zeg ik het zelf.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer