Krak zei .....

Na de watervallen van Iguazu (Argentijnse en Braziliaanse kant) heb ik afscheid genomen van de Zwitsers en de de bus naar het busstation van Foz de Iguazu genomen. Hier moest ik overstappen op mijn ergste busreis tot nu toe en die duurde goed een half uur naar de busterminal. Geen zitplaats, superbenauwd, geen zuchtje wind, nog nat van de watervallen en de regen en 20 kilo bagage op mijn lichaam. Drijfnat van het zweet kwam ik aan op de busterminal badend in het zweet en stinken! Wat kledingstukken verwisseld en op de bus naar Sao Paulo gestapt.

16 uur later kwam ik aan in Sao Paulo en de stad beviel me niet. Een Nieuw Zeelandse ontmoet die naar Paraty ging. Ik denk dan ga ik mee. Na nog een rit van 5 uur kwamen we aan het in het prachtige koloniale plaatsje. Gelukkig was er nog precies 1 bed vrij in heel Paraty en daar paste ik bijzonder goed in. Tenslotte bestond dat weekend Paraty 344 jaar en was er veel te doen en elke dag feest. De volgende dag een boottour gedaan. gelukkig had ik hem die dag gedaan want de overige dagen heeft het alleen maar geregend. Nog een keer een fiets gehuurd en naar wat watervallen gefietst, maar ook daar zeiknat geworden. Goed we sprongen dan ook in de rivier, dat helpt natuurlijk.

Weer een aantal interessante mensen ontmoet waaronder een Nederlandse rechter en zijn maat die aardig op een bekende Nederlander begint te lijken. Hij (Jeroen Wolfs) is fotojournalist en heeft er 3 jaar over gedaan om zijn droomwens gefinancieerd te krijgen en er uiteindelijk ook geld aan te verdienen. zijn poject duurt 5 jaar wat inhoud dat hij alle landen ter wereld bezoekt en van elke hoofdstad een foto te maken. In juni komt zijn eerste boek uit bij National Geographic. Tussendoor doet hij dan nog wat leuke projectjes, zoals meerijden op een wagen in de optocht van Rio de Janeiro. Een Nederlands dame (de vrouw van de baas van Unilever Zuid-Amerika) is koningin op zo´n wagen en hij maakt er een fotoreportage van voor Playboy magazine. A.s. dinsdag wordt hij om kwart voor 7 ook nog gebeld door Giel Beelen. Op zijn site kun je wat informatie en foto´s vinden (www.streetsoftheworld.com). Ja dat noem ik nog eens en interessante baan ;-)

Gisteren heb ik dan nog met en buil Argentijnen tegen Brazilianen gevoetbald en dat was geweldig. Op kunstgras met nogal wat meer volk langs de lijn dan een gemiddelde wedstrijd van het vijfde van scmh. En dan ook nog de eerste goal scoren, dat is altijd leuk. Wat dan weer minder leuk is, is dat ik door mijn knie ben gegaan. Gelukkig was een medeteamgenoot van me fysiotherapeut en heeft me meteen onderzocht. Naar zijn mening is het mijn meniscus en niet mijn kruisband. Toch behoorlijk vervelend om met een stijve dikke knie de carnaval in Rio tegemoet te gaan. Oftewel weinig samba voor deze jongen, helaas.

Goed nog een weekske en dan zit het er alweer op. Back to normal life, eigen bedje, de kat weer voeren en werken. Het zal weer even wennen zijn en eerlijk gezegd ben ik wel toe aan een korte vakantie ;-)

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer