In het diepe

“Bangkok, Oriëntal setting
And the city don't know that the city is getting”

Thailand, volgens velen, het meest laagdrempelige land van Azië. Een stad met 10 miljoen inwoners, nep rolexen, sieraden en karrevrachten aan “merk"kleding. Ik ben eg benieuwd naar deze wereldstad. Khoasan road is the place to be volgens intimi. Let op dat je, je niet laat afzetten en vraag eerst wat het kost als er geen prijslijst hangt. Met een tuktukchauffeur de stad rond, tempels, barretjes, tattooshops, massages, winkels ga zo maar door. Het schijnt er allemaal te zijn. Ik heb in ieder geval voor drie dagen een hostel geboekt vlakbij Khoasan road.

“Time flies -- doesn't seem a minute”

Hoewel het goedkoper is om ter plekke een hostel te boeken, is het via internet al een schijntje. €3,40 per nacht hahaha. Het schijnt er zo gigantisch goedkoop te zijn dat je daar zelfs je eigen voetbalclub kan kopen voor 3 tientjes. Vraag overigens niet naar het niveau, maar je waant je als Abramovitsch .
Ik ben benieuwd wie en wat ik allemaal ga ontmoeten in Bangkok. Volgens mij krioelt het van de backpakers. Het eerste wat ik ga doen is m’n spullen bij het hostel droppen en op een terras een lokaal biertje naar binnen werken. Daarna zullen we eens kijken of ik ergens een goedkope lonely planet op de kop kan tikken. Beetje eten en de avond danwel nacht gaat vallen…

“One night in Bangkok and the world's your oyster
The bars are temples but the pearls ain't free
You'll find a god in every golden cloister
And if you're lucky then the god's a she
I can feel an angel sliding up to me”

Volgens mij is Bangkok een belevenis die je niet mag missen. Als je dan toch ergens een tussenstop hebt, voor het eerst op reis gaat buiten Europa en niet veel geld hebt dan is Thailand wel een hele aantrekkelijke optie. Proeven van “the urban life” wat we in Nederland niet kunnen ervaren. London en Berlijn zijn al gruwelijk vette steden om eens naar toe te gaan, maar ik denk dat het hectische van Bangkok niet te vergelijken is met Europese wereldsteden.

“Get Thai'd! You're talking to a tourist
Whose every move's among the purest”

Altijd uitkijken in grote steden! Toch schijnt ongeveer een kleine 97% van de bevolking van Thailand uit aardige mensen te bestaan. Ik denk ook een prima plek om mijn reis te beginnen. Ik geloof niet dat er een goedkopere en interessantere eerste bestemming is als je zo’n reis, voor het eerst, maakt. Ik heb nog een week voordat ik me in het avontuur stort. Het volgende verhaal komt waarschijnlijk uit Thailand en dan ook nog uit Bangkok “ik ben goed aangekomen, het is hier erg warm, heel mooi en de mensen zijn hier aardig”.
Ik ben benieuwd naar de geuren en kleuren van het land. 4 jaar geleden ben ik terug gegaan naar Curaçao. Zodra ik het vliegtuig uit kwam en je snuift de lucht op dan weet je het “ik ben er”. Heerlijk gevoel! Ruiken, proeven, zien, horen, voelen en beleven! Ik ben er klaar voor, laat maar komen.

“One night in Bangkok makes a hard man humble
Not much between despair and ecstasy
One night in Bangkok and the tough guys tumble
Can't be too careful with your company
I can feel the devil walking next to me

And thank God I'm only watching the game -- controlling it –“

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer