Grensgeval

Van een horrowinter is hier geen sprake. met een dikke dertig graden dooit het hier als een gek. Toch giet het aon. Met bakken komt het uit de lucht als we van La Fortuna naar Puerto Viejo gaan. Om 5.30 opstaan, want de bus vertrekt vroeg. rond een uur of 2 kwamen we aan en tot dan heeft het zo,n beetje geregend. Snel naar het hostel, strandspullen pakken en de zee in. Helaas weer begint het te regenen. Ik ben blij dat we hier in het droogseizoen zitten, want ik wil niet meemaken hoe het hier is als het regenseizoen begint!
In La Fortuna hebben we ons uitstekend vermaakt. Canyoping (ziplijnen) en fietsen. Erg gaaf om ruim een kilometer lang op 120 meter hoogte aan een draadje over de boomtoppen te zweven. Fietsen was minder, wat voornamelijk aan de kwaliteit van de fietsen (als je ze zo nog mag noemen) lag.


Na het fietsen tijd voor het zwembad en een cerveza. Uiteraard flink verbrand, wat we nog een aantal dagen hebben gevoeld. Toch jammer dat we een dag langer in La fortuna zijn gebleven (we hadden de eerste keer te laat en shuttlebus geboekt), want Puerto Viejo is zoveel mooier. Zwaar relaxed, mooi strand, gave jungle en precies op de grens staat ons hostel. Wakker worden van de vogels en snachts in slaap worden gezongen door brullende apen. We kwamen ook nog een israelische acteur danwel regiseur tegen. Hij was wezen klimmen op een paar rotsen en naar beneden gelazerd. Hop naar het ziekenhuis nen een titanium plaat in zijn gezivht. Die vergeet nooit meer dat hij In Costa Rica is geweest.
In Puerto Viejo zijn we nog naar een nationaal park geweest, gezwommen onder een waterval en een dierenopvangcentrum (opgestart en gerund door een Nederlander) bezocht. Verder zijn de vrouwen hier prachtig en het bier smaakt goed.


Een mooie start voor mijn reismaten om kennis te maken met het reizen. Beginnen met toeristische dingetjes, teveel betalen voor tours en nu laten wennen aan budget. Ik was niet van plan om al mijn geld op te brassen hier. Maar het komt goed, aldoende leert men en Tom pikt het goed op, Jeffry moet wat dat betreft iets meer wennen en wil het liefste elke dag op stap. We hebben het een aantal keer geprobeerd, maar doordeweeks is het wat lastiger, zeker als de pinautomaten om 22.00 uur sluiten. En dus naar de lokale drankenwinkel om wat bier te kopen, nog een handje geholpen met het aanduwen van een oude Volkswagenbus en uiteindelijk kregen we een taxi naar ons hostel. Daar nog een paar biertjes gedronken en naar bed, want de grens met Panama wacht.

Gelukkig is deze weer open, toen we aankwamen in Puerto Viejo was de grens gesloten vanwege stakingen. De regering heeft besloten om mijnbouw te laten plaatsvinden op plekken die belangrijk zijn voor de locals (indianen). ZIj waren dus in opstand gekomen, en terecht. Ik weet de afloop niet, maar de grens is wel open! Belachelijke grens, heel klein en smal bruggetje, waar amper een vrachtwagen overheen danwel doorheen kan. Er werd ons verteld om een busticket naar San Jose te kopen zodat we konden aantonen dat we Panama weer gingen verlaten. Dat was totaal niet nodig en na $3 te hebben betaald konden we de grens paseren. Iedereen uit ons busje ging naar Bocas del Torro, behalve wij. We hebben besloten direct naar Panama city te gaan. Het was even wat moeite, maar via via kwamen we uiteindelijk nog in een nachtbus aan ook. Met dank aan 2 locals en een Amerikaanse leraar (van de Chiquita school). Na een goede rit van een uur of 11 zijn we vanochtend in Panama city aangekomen. Ingecheckt en nu even wacahten totdat we onze spullen in de kamer kunnen droppen. We hebben direct geinformeerd naar de boot naar Colombia en dat wordt geregeld. Verder gaan we dadelijk even een kijkje nemen bij het Panama kanaal en vanavond zullen we eens kijken hoe het nachtleven in Panama city is.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer