Gevangenis

Waar komt ge terecht als ge en gat graaft door d'n aardbol? "aan d'n andere kant"!, "Nee in het gevang, want ge moocht geen gaten door de aardbol graven" (Urbanus). En ja, ik ben inderdaad in de gevangenis terecht gekomen. God wat een plek. De gevangenis is gebouwd rond 1840 en er hangt een creepy sfeer. In totaal zijn hier 135 mensen opgehangen waaronder de beruchte Ned Kelly. In 1929 is de laatste hier opgehangen. The Old Melbourne Gaol, beste toeristische atractie in Australie van de afgelopen 10 jaar (ofzoiets). En ik moet zeggen dat ik daarmee kan instemmen. Entree is 22 dollar, maar het is absoluut de moeite waard. Kleine cellen, er worden spooky verhalen verteld, doodsmaskers enz. Daarnaast kun je de zaak van Ned Kelly nog een keer overdoen in het courthouse. Jazekers, de mensen die the Gaol bezoeken zijn de acteurs en het publiek heeft ook een rol ("Hang 'm", "Go Ned Kelly"!). Fantastisch. Uiteindelijk en last but defenitily not the least kan iedereen zich vrijwillig door de politie laten oppakken en wordt je in een cel gegooid. Super! Dat was echt de moeite waard.
What else happend? Nou het is hier zo nu en dan verdomd warm kan ik wel zeggen. Temperaturen van boven de 35 graden komen hier zomaar voor. Niet elke dag gelukkig, maar wel regelmatig. En dus moest ook het strand worden bezocht een zeer lang, niet zo breed strand in St Kilda. Lekker watertemperatuurtje, goed insmeren en beetje lezen en muziek luisteren. Af en toe moet een mens zich tenslotte kunnen ontspannen. Verder ben ik hier en duits meisje (alweer?, ja alweer) tegen het lijf gelopen en we gaan samen the great ocean road doen. Tenminste ik moet nog een huurauto boeken. Samen met haar ben ik naar en rooftopbar geweest en daar liepen we Steve Quick tegen het lijf. Een geboren en getogen oszie en hij was net terug van twee keer rond de wereld in 16 maanden. Nu couchsurft hij in zijn eigen woonplaats en vertrekt binnenkort weer op reis. Hij heeft geen lotterij gewonnen, maar genoeg geld verdiend om een huis te kopen. Alleen hij had geen zin om een huis te kopen en is gaan reizen. Huizen kopen kun je tenslotte nog altijd. Zoals, volgens mij, eerder vermeld draait de wereld niet om geld, maar om schulden. Ga maar eens na bijvoorbeeld welk land geen schuld heeft? Als alle landen schulden hebben, dan zou er eigenlijk ook een of meerdere landen moeten zijn die geen schuld zouden hebben, toch? Volgens mij zijn die er niet. Anyway genoeg hippiegelul voor nu.
Australie, wat en gigantisch land! Net zo groot als Europa, maar dan met veel minder mensen, wegen, steden, maar een veel grotere woestijn. De afstanden zijn niet normaal, openbaar vervoer is abnormaal duur, behalve vliegen. En dus ga ik wat meer met het vliegtuig doen, bijvoorbeeld naar Tasmanie. Dat is wat goedkoper want, godsamme wat is Australie duur. Ik wist natuurlijk wel dat het geen goedkoop land was, maar dit is te. Ik heb nog geen enkel ding kunnen ontdekken dat goedkoper is dan in NL. Of het moet een nachtelijke taxirit zijn. Dat is net zo goedkoop als de trams overdag duur zijn. Nou ja een tramkaartje is 2 uur geldig. Maar weet je, zwart rijden is nog goedkoper. Anyway Steve gaat me nog wat van Melbourne laten zien en dan ook de plekken waar een normale backpacker of toerist geen weet van heeft. Kijk, en daar houd ik van. Gisteren hebben we biertjes gedaan op fedsquare. Het Duits meisje dus, een engelse meid en twee kiwi's (Nieuw Zeelanders). Gezellig, maar de ober was een eikel en eigenlijk kan die hele onpersoonlijke tent wat mij betreft in de stront zakken (excuus voor het taalgebruik;-)). Dus Steve maar gebeld, hahaha. De kiwi's en die engelse meid mee naar een of ander louche rooftopbar alla (wie kent hem nog) Kobus (zeeland). Heerlijk! De kiwi's en die engelse meid waren niet echt tevreden en gingen na 1 drankje weer. Hoewel ze wel superaardig waren, maar het was hun laatste nacht enz. enz. Dus ik alleen met Steve mee. Gezellig die Melby's onder elkaar. Na de tent te hebben gesloten zijn we nog naar een park geweest waar possums rondliepen. Zeg maar een soort eekhoorn's maar dan in de vorm van een minikangaroo en ze klimmen in bomen. Ze zijn ongeveer een halve meter groot en komen uit je hand eten. tenminste als je voer bij hebt, anders bijten ze je hand eraf.
Voor de rest, Australie is toch wel een beetje een playground voor de jonge backpackers naar mijn idee. Tenminste wat ik op dit moment zie en beleef, feesten, surfen tattoo's laten zetten, piercingkje meer of minder, in de zon liggen etc. Ik weet niet of ik in the outback kom, laten we het hopen, en daar zal het wel anders zijn. Heel veel mensen in dit hostel lopen de hele dag maar wat te hangen en te klagen. ja ik kan geen werk vinden, het is hier zo duur. Het enige dat ze meemaken is het hostel. Dat lijkt me nou niet echt de bedoleing van het backpacken de hele dag in je hostel blijven hangen. Lekker als een stel zeverjanussen zitten te klagen dat ze geen geld hebben. Dat is natuurlijk ook erg vervelend en ik snap best dat je werk wil hebben om geld te verdienen (en mijn god de loonen liggen hier een stuk hoger dan in NL), maar probeer er eens een keer iets aan te doen. Mischien helpt het? Anyway van echte cultuurverschillen kan ik niet echt spreken. Ze hebben een ander accent, ze verkorten heel veel woorden (melbourne, melby, breakfast, brekky, barbeque, barbie etc.) en ze hebben natuurlijk vreemde dieren hier. Vleermuizen met een spanwijdte van een meter, spinnen zo groot als je hand, rare eekhoorns, koalaberen, vogelbekdieren (die natuurlijk helemaal vreemd zijn). Melbourne is een  zeer relaxte stad waar ik nog tot de 12e zal vertoeven, daarna great ocean road en dan naar Tasmanie. Vanaf dan zien we wel weer verder.
Australie en dan vooral het weer hier bevalt me uitstekend. Maar na al die steden van de laatste tijd ben ik nu echt aan het buitengebied toe. Laat me een keer praten met een boer, rondlopen in een nationaal park, kangaroo's vangen, koalaberen kietelen, of op krokodillen jagen. Hoewel ze schijnen boven Brisbane de huizen binnen te drijven en  dat zal niet echt heel fijn zijn. Ja een grote overstroming (oppervlakte van frankrijk en duitsland bij elkaar) waar ongeveer 200.000 mensen wonen (kun je het je voorstellen?). Nou ik ga nog even douchen, vandaag geprobeerd om pinguins te spotten, maar ik kon ze niet zien, de zee was onstuimig en een gigantische golf spatte uiteen op de golfbreaker en natuurlijk liep net ik op die golfbreaker. Uiteindelijk was ik nietd e enige een andere toerist hadden ze nog harder te pakken. Die ging poseren voor een foto en op een piertje staan. So die was zeikesnat. Zoals je leest maak ik het mee ;-).
Cheers everyone

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer