Disney en sneue duitser

Godsamme. Gisteren een heel verhaal getyped om niets te vergeten is er iets mis gegaan, kan ik het niet meer openen. Tenminste niet op deze computer. Anyway dat zijn obstakels waar niemand een reet om geeft en dus gaan we verder met wat we gedaan hebben.

Zoals gezegd had ik een nachtbus naar Chiang Mai in het noorden van Thailand. De rit ging goed en snel. Om 20.30 ingestapt en rond 6.30 bestemming bereikt. Weinig geslapen natuurlijk, want dat kan ik niet in zo’n bus. Chiang Mai is een hele relaxte laidbackstad in vergelijking met Bangkok. Wij hebben een Guesthouse op de rand van het toeristisch deel en de locals. Dat bevalt me wel, het scheelt enorm veel geld. Bijvoorbeeld de was is normal rond de 40 baht per kilo, hier 20. Internet is rond de 40-60 baht per uur, hier 10. Nou ja ga zo maar door. Er wonen hier nogal wat hippies en rastafari’s en dat is wel zwaar relaxed.

We hebben de stad wat verkent, zijn naar Tiger Kingdom geweest, ik heb nog een zonnebril gekocht op de nachtmarkt, deden een biertje en zijn uiteindelijk naar bed gedaan. Al met al een redelijk leuke dag. Dani kwam hier pas ond 13.00 uur aan en dus had ik de stad al wat kunnen verkennen. De tijgers waren erg spannend en leuk. Maar het is echt vet toeristisch natuurlijk. Je kan met een grote, een middelmaat en een kleine tijger in de kooi. De kleine zijn erg grappig en speels, maar dat vonden we te duur. Nee dan maar de grote. Goeiendag wat een beesten, dat is weer eens wat anders dan die kleine tijger van mij. Ze zijn ook niet zo zacht als normale katten en je kan ze niet even over hun hoofd aaien. Ik weet trouwens ook niet of ze kopjes geven, maar dat hoefde van mij ook niet.

Jungletour dag 1

We warden bij ons guesthouse opgepikt door onze gids rempo of Rambo of lempo. Nou ja we noemen hem maar Rambo. Hij was een erg grappige en leuke gids. Nadat we nog wat andere mensen (6 waaronder een Chinese, twee duitsers, een amerikaanse en een oostenrijks koppel) hadden opgepikt zijn we op weg gegaan naar de Jungle. Onderweg nog gestopt voor  wat eten, drinken, toiletpapier e.d. en uiteindelijk zijn we ergens in een droog en hoog gedeelte van de jungle gedropt. Ik dacht in het begin nog dat die tour een hoog Disney gehalte had en dat had met name te maken dat onze gids voorop liep opens van het pad afging en wij als kuikens erachteraan liepen. Hij ging dus even pissen en dat was best grappig, maar oh zo standard. Anyway dag 2 en 3 maakte het veel beter. We hadden wat watervallen gezien, origineel tijgerbalseemspul, onkruid dat water koel houdt, hars van een boom dat als het droog is gebruikt kan worden om een steekvlam te maken en hij probeerde nog wat vliegende eekhoorns uit een boom te frotten. Dat laatste lukte uiteindelijk niet. Op den duur kwamen we bij een waterval waar we gingen zwemmen. Onze gids had nog wat kikkervissen gevangen en die moisten op de bbq. Ik moet zeggen met peper en zout (van air berlin) zijn die dingen goed te pruimen. Uiteindelijk kwamen we na een lange wandeling aan op een boerderij waar we de nacht doorbrachten. We waren behoorlijk moe om 18.00 uur al. na een tijdje zijn we (Christian (D), wolfgang (AUT)en ik) met Rambo nog wat slangen gaan zoeken. Hij had een kleine gevonden en met zijn mes erop ingehakt, maar in het water vonden we hem niet meer. By the way de zon gaat hier in no time onder en om 18.00 – 18.30 is het aardedonker en komt de jungle tot leven. Een herrie! Allemaal onverklaarbare geluiden natuurlijk en dat sliep apart zullen we maar zeggen.

Dag 2

Opgestaan, ontbeten en lopen maar. Het was een regenachtige dag en dat betekent dat het ontzettend benauwd was, maar niet zo warm. Later die dag brak de zon door en was het goed toeven. We hebben veel watervallen gezien, gezwommen en rondgelopen. Nog ergens gelunched en uiteindelijk kwamen we in een dorpje aan, ik ontmoette daar twee gasten uit Tilburg die wel wisten hoe ze geld uit moisten geven. Ze hebben ongeveer hetzelfde geboekt als ik, maar dan de dure versie, scheelde ruim 700 euro. S’avonds verbleven we net buiten het dorp en waren we met de locals op eekhoornjacht gegaan. Headlights on en zoeken maar. Ik zag ze vrij goed en kon het aardig volgen. Ze hadden geweren bij uit het jaar 1863 grote hagel patronen en twee luchtbuksen. Die hagelkannonnen (want zo klonken ze ook) dat is natuurlijk geen sport. Maar 1 van die gasten schoot met zo’n luchtbuks een eekhoorn dwars door zijn oog. Oftewel een perfect schot. En dat met zo’n wapen (denk aan kermis achtige taferelen, ook zo’n klein kogeltje en een eekhoorn op een meter of 30 in de boom). Daarna nog wat biertjes gedronken en gaan slapen.

Dag 3

Wederom opgestaan, hoe kan het ook anders, en ontbeten. Op weg naar de 1e waterval van die dag kwam ik een slang tegen van ongeveer een meter. Ik zag hem sneller dan de honden en de gids en moest samen met hem de slang verjagen. Die dingen zijn razendsnel. Ik weet overigens niet wat voor type slang het was, maar dat terzijde. Aangekomen bij de waterval werd er gewassen in de rivier (met zand, werkt uitstekend en niet verontreinigend). Daarna kwam een andere groep aan (4 engelsen en een duitser). 2  van die engelsen waren getrouwd in Chiang Mai en die andere 2 waren getuigen. Kortom de duitser was alleen. Een van die engelsen sprong nog van een metertje of 5 van de waterval af en daarna moest hij uit het water en was er sprake van lichtelijke paniek. Ik was erg benieuwd wat era an de hand was. Wat bleek er dreef een python van een meter of 2 in het water, maar hij was dood, teveel gegeten. Wel een mooie slang.

Deel twee van de dag bestond uit olifant rijden. Jonge wat een toeristische bedoeling was dat. Die gasten die de olifanten leiden sloegen op de olifanten. Dat is moeilijk te begrijpen als je uit NL komt omdat bij ons dierenwelzijn een bepaalde norm is. In Thailand is dat normal en dus maar te accepteren. Hetzelfde geldt oveerigens voor honden, bij ons zijn ze zowat familie in Thailand zijn het functionele levende wizens. Ze helpen al s er een slang in de buurt is, jagen op ratten en houden de wacht. Dat klinkt als normaal, maar als je ziet hoe ze hier met honden omgaan is dat toch wel even iets anders als bij ons.  Goed, olifanten. Dani en ik gingen als eerste op een olifant en we hadden geluk, dit was een ‘pain in the ass’ olifant. Kortom een wispelturig beest met een eigen wil. Normal gesproken worden ze constant door de toeristen gevoerd met bananen, maar die hadden we niet gekocht en dus was dat beest misschien een beetje pisssed. Hij nieste een aantal keer over zijn hoofd en wij onder de smurrie/water. Gadverdamme! Cameralens smerig, klotezooi. Na een tijdje te hebben rondgegalopeerd wees onze chauffeur op een rost en riep iets. In het begin zag ik niets, maar na nog eens goed kijken spotte ik een vogelspin (tarantula), dat was wel erg vet. Tjezus die dingen zijn groot! Op den duur moesten we de bocht om en vond onze olifant het tijd om eens een goeie scheet te laten en zijn kont tegen een stuk rots aan te schuren. Daarna nog naaar de waterput en hopsakkee zeiknat, wat een lol… na het olifantenrijden zijn we bamboo gaan raften en dat was erg tam. Hoewel ik Dani per ongeluk tegen haar hoofd aan sloeg toen ik mijn evenwicht verloor en zijn nog tegen het hoofd van wolfgang aan botste.

Uiteindelijk zijn we weer terug aangekomen in Chiang Mai en wie staat daar op de stoep? Die duitser die met die engelsen op stap was. Hij ging wel even met ons mee. God wat een sneue gast was dat zeg! Hij was alleen en was al een week of 5 in Thailand. Vertelde ons van alles waar wij geen interesse in hadden en hij sliep aan de andere kant van de stad. Ik was hem gigantisch beu en Dani vond hem ook mateloos irritant. Nadat we hem een uur of anderhalf hadden genegeerd en we naar een reggeaband zijn gegaan. Hier stond het geluid nog harder zodat alleen Dani en ik met elkaar konden praten en hij niet. Samen met Dani heb ik nog de chachacha gedanst (ongelofelijk he?) en uiteindelijk kwam er spontaan uit zijn mond dat hij weg ging. Eindelijk pfff. Ik hoop niet teveel van dat soort vermoeiende figuren tegen te komen. Na nog wat bier te hebben gedronken en wat te hebben gepraat was het mooi geweest.

Deze ochtend nog samen ontbeten en uiteindelijk is Dani richting Laos vertrokken en ga ik zo direct naar het zuiden. Het was erg leuk om een week met haar op te trekken en ik zal haar toch wel gaan missen.

Hebben we dan nog wat geleerd? Jazekers, voordat je naar zo’n afdingmarkt (onderhandelingen enzo) loop eerst eens even een gewone winkel binnen om te kijken wat de prijzen daar zijn. Daarna ga je daar nog eens ver onder zitten bij het onderhandelen. Dan weet je iig of je een geode prijs biedt.

Tot nu toe over gehouden aan deze reis:

wintersport in zwitserland, een festival trip naar duistland en een weekend in berlijn.

Skyscanner.net voor goedkope vluchten. Loop eerst eens even naar de buitenkant van de stad/toeristisch gedeelte, dat is veel relaxter en vele malen goedkoper. Anyway mochten er vragen zijn stel ze gerust. Sommige dingen zijn al weer heel normal voor mij en voor jullie minder normaal. Dat maakt het geheel wat interactiever.

Goed ik ben nu een week in Thailand en het voelt al alsof ik hier een maand zit. Ik ben erg relaxed en heb total geen last meer van een jetlag, kater, heimwee of whatever.

Cheers!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer