Desastre de Iberia

Het voelt een beetje als naar huis gaan. Ik zit in het vliegtuig en realiseer nog niet echt dat ik weer op pad mag gaan. Maar goed nu ik er ben is het weer heerlijk. De vlucht kan in 2 woorden omschreven, lang en saai. Mijn god wat een saaie vlucht.

Ondanks dat iedereen natuurlijk een officieel stoelnummer heeft, probeer ik toch de beste plek te bemachtigen. Een stoel met ongeveer 4x zoveel beenruimte. De passagiers druppelen binnen en niemand eist deze stoel op. Nog even en dan gaat de gate dicht en heeft Arjan een hele beste plek. Laat nu net de laatste twee passagiers mijn kant op lopen.... en jawel hoor zij zitten hier. Damn. Mijn officiele stoel was al ingepikt (tussen 2 mensen in, niet ze lekker dus), maar ik zag dat 2 andere mensen wilden ruilen met een meisje en zo beland ik toch nog op een betere stoel naast Nina (Zwitserse). Gezellig een beetje babbelen, we krijgen wat eten en drinken als we in de lucht zitten en dan dommel ik toch uiteindelijk weg.

De dag begon met een vreselijke stressfactor. nog snel projecten afronden en/of overdragen, een afspraak die uitliep en tenslotte begon het te sneeuwen. Nog snel even de facturatie gedaan en naar huis, want ik moet de kat nog wegbrengen en er wacht een bord snert die door mijn zusje in elkaar is gefabriekt. Afscheid genomen van de hele familie (toch het minst leuke moment van het reizen, maar ja dat hoort erbij) en naar huis. De afwas gedaan, ingepakt gedouched en ingelogd op mijn werk om nog wat laatste mails te versturen en uren in te vullen. Om 23.15 zet ik de computer uit. Tijd voor een powernap. 23.30 ding-dong; Jeffry staat voor de deur en we besluiten nog een bier te drinken in de kroeg. Om 3 uur worden we opgepikt en crossen richting Dusseldorf, na een paar cappucino´s en ingecheckt te hebben gaat het vliegtuig richting Madrid. Uiteindelijk stijgen we daar rond 11.30 op richting San Jose, Costa Rica. Slechts 4 tv-schermen per 100.000 passagiers, een slecht geluid op de koptelefoon en niet veel andere afleiding. Dan duurt de vlucht lang! Eindelijk, eindelijk landen we dan in San Jose, naar de immigratiedienst, de douane door naar de baggageclaims. Hoera, 2 van de 3 rugzakken zijn aangekomen. De mijne dus niet, hendig!

Als het goed is komt hij morgen hier (La fortuna) We wachten rustig af en het is een beetje behelpen, maar het lukt wel en we laten ons niet uit het veld slaan. Wel een tophostel met zeer aardige en behulpzame mensen. een paar biertjes en dan kunnen we weer lekker in een bed liggen, heerlijk. En nu neem ik een duik in het zwembad van ons 5 sterren hostel, hatsikidee!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer