Curaçao

Ik had natuurlijk nog niet verteld dat ik enkele kilo's kwijt ben geraakt. En dat is maar goed ook, anders word ik veels te dik. Na geland te zijn in Bangkok ging het snel naar beneden. Ik denk dat ik in 4/5 dagen 5 kilo was afgevallen. Geen honger, de hele dag wandelen en dan uiteindelijk toch maar ergens eten besteld, maar zodra dat bord eten voor mijn neus stond had ik er eigenlijk al geen zin meer in. Doet me een betje denken aan Curaçao. Zoals velen weten heeft Curaçao een plekje in mijn hart. Ook daar was ik enkele kilo's kwijtgeraakt. Weinig gegeten en veel gewerkt (ja op Curaçao wordt wel degelijk gewerkt). Hier wordt er niet gewerkt, tenminste niet door mij, maar wel veel gelopen. Dat is tenminste gratis en je beleeft veel meer van de omgeving. Nu wil het toeval zo zijn dat er ook in Adelaide een wielrenwedstrijd begonnen is, net als destijds in Curaçao. Was het In Curaçao de Amstel Curaçao race is het hier de Tour down under. Ook destijds grote namen zoals Michael Boogerd, Paolo Betinni, Alex Zulle e.d. Nu waren het Stuart o'Grady, Robbie mc Ewen, Mark Cavendish, Tyler Farrar en niet te vergeten Lance Armstrong. Afgelopen zondag was de proloog en ik had er samen met 100.000 anderen van genoten. Het was tenslotte gratis ;-). het weer was lekker en te omschrijven als carribisch. Alleen het windje was wat koeler dan de constant draaiende fohn die op de voormalige Nederlandse Antillen staat te loeien.
Al met al een fantastische dag en ervan genoten met Joshua een duitse jongen die zijn kater kwijt moest. De dag ervoor hadden we wat drank naar binnen laten glijden en hebben wat door de stad gezeult, alleen kon hij zich daar niet zo heel veel meer van herinneren. Zondagavond was dan ook verassend rustig te noemen.
Maandag heb ik een route door Adelaide gelopen, de botanische tuin gezien en uiteindelijk naar de supermarkt gegaan om bier en bananen te halen. Terwijl ik aan de kassa stond zag ik een bekend gezicht, maar ik dacht dat kan niet! Toen hij iets zei wist ik het zeker. Godsamme sta je in een supermarkt in Adelaide kom ik een oud collega van Stichting Uniek Curaçao tegen. Zijn mond viel ook met verbazing open en ik hoor jullie denken en ik geef jullie gelijk. Ongelofelijk; bananen en bier!, dat is toch geen combinatie. Dat klopt, maar een banaan was voor na het eten en de andere voor de volgende dag. het bier werd in den avond met smaak genuttigd. Anyway leuk om iemand bekends tegen te komen hier aan den andere kant van den aardkloot.
Goed na een engelsman te hebben ontmoet in Apollo Bay en we besloten hebben om samen naar Alice Springs te reizen, is het tijd om ons voor te bereiden. Eerst maar eens kijken naar relocations. Voor degene die ooit naar Australie willen gaan. Vantevoren intypen in google "relocation cars australia". Auto's en campervans en 4wd worden gehuurd door dezen en genen. Zij reizen van A naar B, bijvoorbeeld van Sydney naar melbourne. Nu kan zo'n verhuurbedrijf iemand inhuren om die auto's op te gaan halen, maar dat is veels te duur. En dus hebben ze deals voor de backpackers. Een auto, campervan o.i.d. kun je dan huren om van B naar A te reizen en deze te huren voor $1,- per dag. Soms geven ze een maximum aantal te rijden km aan en ook de tijd die je erover mag doen. verder krijg je af en toe ook nog geld voor benzine. De verzekering moet je wel zelf betalen. handig nietwaar?
Goed wij hebben niet zo'n deal. Die is er wel van Adelaide naar Alice Springs, maar die camper is pas beschikbaar vanaf de 25e. Daar moet ik dus te lang op wachten. We hebben een advertentie op gumtree.com.au (ook handig voor de toekomstige Oz-reiziger) om reismaten te vinden. Niet alleen hebben we twee Duitse reismaten gevonden, we hebben ook nog een goede autodeal gekregen. Plan is dus om de 20e te vertrekken via Flinders Range, Wilpena Pound, Cooper Pedy, Uluru en Kings Canyon naar Alice Springs te gaan. We hopen er de 25e aan te komen. Vandaar moet ik nog even kijken waar de reis me heen brengt. Maar ik heb er zin in! De outback, eindelijk, woestijnen, slangen, mensetende spinnen, kangaroo's (van die grote), aboriginals en 50 graden (in de schaduw....). Anyway lekker kamperen, een ander sterrenstelsel bekijken, koken op een vuurtje en hopelijk een outbackkroeg tegenkomen. Vanuit Alice Springs kijk ik wel weer waar ik naar toe ga.

Ondertussen had ik bovenstaand verhaal al gemaakt, maar nog niet gepost. Vanuit Alice Springs post ik dan alsnog dit verhaal. De bijbehorende foto's staan in het mapje en het verhaal over the outback is zeer snel te verwachten.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer