De bestemming is niet het doel, maar de reis

Mijn rechtervoet staat tegen een paal. Tom heeft zijn voet op de andere paal gezet. Als we dat niet doen dan glijden we vanzelf de keuken in en dat is niet zo fijn. Af en toe probeer ik om de kussens weer terug te schuiven omdat deze ook naar beneden glijden. Nadat we inkopen hadden gedaan in Porto Belo kunnen we aan boord van de Odesey II. Rond een uur of 6 vertrekken we naar de San Blas eilanden. Een archipel eilanden dat aan de kust van Panama is gelegen. Eerst een stuk op open zee, de volgende ochtend komen we aan bij een paar eilanden. Daar kunnen we snorkelen, kokosnoten uit de boom halen, vissen etc. De dag erna vertrekken we naar een andere spot en uiteindelijk komen we nog in drie dorpen van de Kuna indianen. Wat een supervriendelijke mensen zijn dat! We zijn nog een huisje binnengewandeld, ofja we waren uitgenodigd door Jack een jone indiaan die Engels probeert te leren. Daarna heeft hij ons het dorp laten zien en het nieuwe ziekenhuis in aanbouw. Uiteindelijk klaar om de zee over te steken naar Cartagena Colombia, wat tussen de 40 en 48 uur duurt.

Wat een horror, die eerste keer de open zee al op. Daarvor nog geproost op een goede reis met onze israelische en amerikaanse vrienden/reisgenoten en kapitein Humberto en zijn vrouw. En toen werd het stiller, behalve bij Jeffry. Die blijft bier drinken. De rest houdt zich koest en hoe langer het duurt hoe slechter je de horizon kan zien, tenslotte wordt het ook hier donker in de avond/nacht. Tot het moment dat we van koers veranderen. Ik help nog mee om een zeil binnen te halen en dan wordt het tijd om even te gaan zitten. Tom aan de ene kant, ik aan de andere kant. En dan gaan we los, hatsikidee de ene na de andere gooit zijn maaltijd eruit. Wat een opluchtng, maar het is nog niet over. Nope ik heb geen zeebenen en ben geen kind van de zee. Zo snel mogelijk naar binnen en liggen. Mijn voet tegen de paal, anders glijd ik de keuken in. Die voet blijft daar zo´n beetje de hele reis, want het gaat er af en toe op. Met golven van vier meter hoog en de bot zo schuin dat je verwacht dat hij gaat kapseizen, maar we halen het en opeens heb je het; zeebenen. Heerlijk om makkelijk rond te lopen op de boot. Gejuich stijgt op als we Colombiaanse wateren binnenvaren en een school dolfijnen voor onze boot gaat zwemmen. Iedereen voelt zich top, wat een reis. Overigens was dat de tweede keer dat we dolfijnen tegenkwamen, net zoals we walvissen hebben gezien en manta´s die blijkbaar ook boven het water uitspringen. Een van de hoogtepunten was toch wel de haai (zusterhaai) van 2 meter die we plotseling aan de haak hadden geslagen. Nu we weer aan land zijn voelt dat weer vreemd en je hebt het idee dat je nog steeds golven voelt, dat zal wel weer over gaan. Gelukkig kan ik nu gewoon gaan slapen en is er geen paal nodig om te blijven liggen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Meer informatie over Colombia

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer