7.000 kg

Er wonen circa 4 miljoen mensen in Sydney en de hotelbezetting rond oud en nieuw is ongeveer 90%. Dat betekent dat er ruim 1 miljoen mensen extra zijn in Sydney. Allemaal om het NYE (New Years Eve) in Australie mee te maken.

Terwijl ik Australie binnenkom merk ik dat er weinig verschil is tussen Europa, en dan met name Engeland en Australie. De temperatuur is redelijk aangenaam, maar het regent. De 1e nacht verblijf ik in een hostel en samen met een engels meisje dat ook verdwaald rondloopt op het vliegveld vinden we de shuttlebus. Toevallig verblijven we ook nog in hetzelfde hostel. Zij komt rechtstreeks uit Engeland. 12 uur vliegen naar Singapore, een uur wachten en dan weer 8 uur naar Australie. Op zich nog niet eens zo verkeerd. In het hostel maak ik kennis met een duits meisje. Ik drink nog een bier in de pub beneden en rook een sigaret op de rooftop. Daarna pitten en smorgens ontbeten met het duits meisje. Na een beetje rondgelopen te hebben in Sydney en een stadskaart op de kop te hebben getikt ben ik weer teruggegaan om mijn spullen op te halen. Tijd om naar Tom te gaan.

Het weerzien was erg leuk, de hele familie van Tom was er. Mandy natuurlijk ook en het voelde een beetje als thuiskomen. Al die Nederlanders om je heen ;-) Een weekje bijgekomen in Sydney, lekker gegeten, gezwommen, Sydney bekeken en bijgekletst. Ook een weekje van rustig aan, geen gehaast en dat was best lekker na die razende reis door, met name, Maleisie en Singapore.

Een beetje bijbruinen op Manly beach en s'avonds lekker gegeten bij Tom en Mandy. Bier en wijn gehaald en om 21.00 uur was het tijd om naar het park te gaan. Daar hadden we een mooi uitzicht over de Harbourbridge en het kindervuurwerk dat om 21.00 uur werd afgestoken. Geweldig, supermooi. Dat beloofd nog wat voor als het 24.00 uur is. Het was druk in het park want iedereen wilde natuurlijk een goed plekje hebben om het vuurwerk te zien. De stranden stonden vol met 1,5 miljoen mensen. De parken worden schijnbaar niet meegeteld, maar volgens mij stonden daar net zoveel mensen. Aftellen 10, 9, 8....1 Happy New Year. Bam alles leek in de fik te staan of te ontploffen. 7.000 kg aan vuurwerk de lucht in. Fantastisch! Ik had wel eens mooi vuurwerk gezien (afsluiting van de kermis in Veghel...) maar dit sloeg alles.

Na genoten te hebben van het vuurwerk hebben we nog een bier of wat gedaan en de volgende dag weer op het strand gelegen. Tenslotte was het eindelijk zover dat ik een officiele nieuwjaarsduik kon maken. En inderdaad, het is waar wat ze zeggen, het is best fris op het strand. Het water is koud, er staat een fris oceaanbriesje en in de schaduw komt de temperatuur niet boven de 27 graden uit. Gelukkig konden we in de zon gaan staan, we zouden eens verkouden worden. De festiviteiten zijn weer geweest, Tom is weer aan het werk. Zijn moeder en Jan zijn weer verder getrokken en Janine gaat Yogales volgen. Tijd om mijn reis te vervolgen. Next stop Melbourne, vandaar richting Adelaide en dan kiezen: gaan we rechts of gaan we links. Ook voor Australie geldt weer te wenig tijd, maar voldoende om er van te kunnen genieten.

Moge het nieuwe jaar voor iedereen voorspoedig zijn en veel geluk! Tom en Mandy bedankt voor alles, ik zie jullie begin februari weer.

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer