- 54

Over een uur zal ik landen in Bangkok. Na een vlucht van een uurtje kom ik aan in London en moet overstappen op Heathrow. Van terminal 3 naar terminal 5 (of andersom) Het gaat allemaal zeer vlotjes. Ik kom een gast tegen die mijn ticket had gezien en die ook naar Bangkok vliegt. Hij komt uit Zoetermeer en we trekken samen op. Hij heeft wel een andere vlucht. Zijn vlucht vertrekt om 21.35, de mijne om 21.45. Er gaan dan 3 of 4 vluchten naar Bangkok allemaal met Quantas of Britisch Airways. Het overstappen gaat moeiteloos en ik zit in de Boeing 747. Nog nooit in zo'n groot vliegtuig gezeten. God wat een ding. Eten, drinken (Australisch bier), films, tv, radio, cd's, spelletjes. Alles is er. Wat een verademing na, de laatste paar jaar alleen maar mer ryanair te hebben gevlogen. Het kost niets aan boord en ze hebben echt beenruimte, niet normaal.

Ik zit op 10 km hoogte en de temperatuur is -54 en dan klagen dat het in Nederland koud is. We dalen en de temperatuur begint ts stijgen.

8 km -41 graden

4,5 km 3 graden

3 km 8 graden

2,3 km 12 graden

1,9km 14 graden

1,8 km 16 graden

1,4 km 19 graden

1,1 km 21 graden

919 meter 22 graden

620 meter 25 graden

touchdown en het is 28 graden. Valt me toch een beetje tegen als je gehoord had dat het 34 graden zou zijn. Het zal wel komen omdat ik in den avond en niet in den middag land. Desalniettemin voelt het heerlijk om er te zijn. Zo lang naar toe geleefd en dan is het zover. Ik ben in azie.

Bangkok ziet er vanuit de lucht uit als Rotterdam, tot je aan de rand van de stad kilometers aan rijstvelden ziet liggen. Bijna tot in de zee. Apart met dat zoute water. Aan de andere kant, in Bangkok eten ze blijkbaar veel rijst.

We landen en ik kom aan op het splinternieuwe vliegveld (6 jaar oud) van Bangkok. De deuren gaan open en je stapt uit. Door de douane met 585 gram tabak, want “zouden ze wel tabak hebben in Thailand”? M'n eerste illegale ding is een feit, je mag maximaal 250 gram bij hebben. Geen haan die er naar kraait en ik ga geld pinnen. Daarna en buskaartje kopen en 1,5 uur later rijd ik in een bus door Bangkok. Als je het vliegveld uitstapt ruikt Bangkok het als een enorm chinees restaurant. Het eerste dat ik zie? Een dubbeldeks snelweg, veel auto's, reclameborden en steeds meer scooters.

Aangekomen loop ik naar het hostel. Zwaar relaxed hostel trouwens. Niet direct op Khao San road maar 2 straten verder. Kun je tenminste fatsoenlijk slapen. Spullen droppen, een hangslot vragen (vergeten) en douchen, nog een ding dat ik vergeten ben, shampoo. Maar in de douche hebben ze dispensors hangen en dus heb ik het niet nodig. Deel twee; op khao sanroad bier drinken. Ik ontmoet een duiste zwitser en we trekken de hele avond met elkaar op. Deens meiden, nederlandse meiden, een thaise meid, een italiaanse gast, twee russische en 1 poolse meid. Het komt allemaal voorbij en sluit aan. In de bar zitten we te genieten van een troubadour. Meezingen, bier drinken en lachen. Een van die russische meiden lijkt als 2 druppels water op cameron diaz en ze wordt diverse keren op de foto gezet. Uiteindelijk loop ik weer terug naar het hostel en val in een diepe slaap. Ik heb geen flauw idee hoe laat het is/was. Ik wordt wakker na een rare droom. Ik ben in mijn droom weer naar huis gevlogen en ik snap niet waarom. Direct na aankomst weer omgedraaid en nog een vlucht van 11 uur naar huis gepakt om thuis eens goed te slapen. Ik wordt gedesillusioneerd (is dat een woord?) wakker en denk dat kan niet.! De droom voelde als werkelijkheid aan en later wordt me verteld dat, dat vaker voorkomt bij mensen die op reis zijn. Lang er naar toe geleefd en als je er dan eindelijk bent heb je een vorm van heimwee. Maar goed de droom is snel vergeten en ik ga Bangkok verkennen.

Om 14.00 uur kom ik uit bed. Blijkbaar was ik kapot. Ik kom een duits meisje tegen die net hier aankomt en we besluiten om samen de dag door te komen. We lopen door khao san road en hebben binnen no-time een tuktuk driver. Hij rijdt ons de hele dag rond en we zien wat tempels, komen bij TAT (Thais bureau voor toerisme), wat winkels (de tuktukdrivers krijgen provisie als wij een minuut of 5 binnen blijven) en weer terug. Kosten 10 baht (25 cent). Godsamme lopen is nog duurder! Ik neem er een mee naar huis denk ik. Hahahaha daarna gaan we eten en koop ik eindelijk slippers. Heerlijk blootvoets of op slippers rondlopen, biertje erbij. Vakantiegevoel kan niet beter zijn. Anyway ik heb besloten om niet direct naar het zuiden te gaan, maar naar het noorden. Ik boek een goedkope vlucht naar Maleisie en zie wat van noord Thailand. Op de eilanden bij de beroemde fullmoonpartys is het echt kloteweer en in Phuket heb ik echt geen zin (sextoerisme, ladyboys etc. en heel veel toeristen een soort Benidorm ++). Uiteraard ben ik zelf ook een toerist, maar het voelt anders. Het lijkt wel of alle backpackers naar het noorden gaan, en in het zuiden zijn amper hostels. Vlucht naar maleisie? 25 euro! Deal. Jungle tour: deal. Mooi de rest zullen we zien. Vandaag hoor ik meer en kan ik wat dingen boeken. Ik heb besloten om een paar dagen met dat duitse meisje op te trekken. Ze woont samen met een prof-voetballer. Hij heeft voor Nurnberg gevoetbald en zelfs uefacup gespeeld. Nu voetbalt hij in de 3e divisie omdat hij studeert en geen zin heeft om verder weg te wonen. Ik noem haar Sylvie v.d. Vaart en ze krijgt direct een hekel an mij. Hahaha, nee leuke meid, prima reismaatje! nog een dag Bangkok en dan trekken we verder, uiteindelijk moet ik op 26 december in singapore zijn en hoop mijn vluchten te halen. Er komt hier net een meisje in tranen binnen, die haar vlucht nar singapore heeft gemist. Wat een drama, ik hoop het niet mee te maken. Anyway morgen trekken we Thailand in en wie weet eindig ik nog wel in Laos.

cheers!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer